Dit is een instrument van Stimular
Ook van Stichting Stimular: Milieubarometer | MVO-balans

Stimular heeft vijfentwintig jaar praktijkervaring met verhuisadviezen aan bedrijven in diverse branches. Stimular heeft tientallen bedrijven voorzien van advies bij verbouwen, nieuwbouwen en verhuizen.

In 2002 heeft Stimular haar kennis en ervaring gebundeld in een papieren milieuwijzer: Kansen bij Verkassen, milieuwijzer voor verhuizende bedrijven. Het OntwikkelingsBedrijf Rotterdam (OBR, onderdeel van de gemeente Rotterdam), het Gemeentelijk Havenbedrijf Rotterdam (nu Port of Rotterdam) en de Provincie Zuid-Holland steunden de milieuwijzer financieel.

In 2010 heeft Stimular de papieren milieuwijzer vertaald naar een digitale wegwijzer. Het ontwikkelingsproces werd mede mogelijk gemaakt door de inhoudelijke en financiƫle bijdragen van Uneto-VNI, SRE Milieudienst (nu Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant) en de gemeenten Asten, Bergeijk, Bladel, Borsele, Breda, Deurne, Eersel, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Hellevoetsluis, Lansingerland, Middelharnis, Oirschot, Reusel-de Mierden, Schiedam, Someren, Veldhoven en Vlaardingen. De gemeente Amsterdam maakte vervolgens mogelijk dat de digitale milieuwijzer ook geschikt werd voor kleiner MKB, zoals horeca en detailhandel.

In 2016 heeft Stimular de inhoud van het instrument openbaar gemaakt op deze website. Zo kunnen alle bedrijven profiteren van de kennis en ervaring van Stimular. Stimular kan jou ook ondersteunen met verhuisadvies.