Dit is een instrument van Stimular

Inspiratie

U kunt duurzaamheid in uw gebouw op meerdere manieren invullen. Denk aan een energieneutraal, cradle-to-cradle of gezond gebouw. Een sterke focus op een thema maakt het eenvoudiger om helder te krijgen wat u belangrijk vindt. Kies een invulling die bij uw bedrijf past.

Anderen dachten al over hun ambities na. Vind het wiel niet opnieuw uit en bekijk de voorbeelden.

Machinefabriek de Rijnstreek verhuisde in 2012 naar een ander, bestaand, pand. Het bedrijf greep de verhuizing aan als natuurlijk moment om het pand te verduurzamen. Om het ambitieniveau te bepalen en haalbare maatregelen te selecteerde vulde directeur Ko Dominicus de online wegwijzer Kansen bij Verkassen in. Het resultaat: een energiezuinig pand met mogelijkheden voor verdere verduurzaming in de toekomst.

lees verder

Fit & Fysio Dirksland en Casa Ratsma zijn in december 2011 verhuisd naar een nieuw bedrijfsgebouw. In eerste instantie heeft architect Krijn Ratsma dat gebouw ontworpen voor Fit & Fysio Dirksland, het bedrijf van zijn vrouw. Er bleek ook plaats voor zijn architectenbureau. Op papier zijn Fit & Fysio Dirksland en Casa Ratsma min of meer energieneutraal. Volgend jaar zal uit de energierekening blijken hoe dat uitpakt.

lees verder

De Van Tilburg-Bastianen Groep (de TB-groep) verkoopt en onderhoudt sinds 1934 auto’s en trucks. Het nieuwe (2009) hoofdkantoor is gevestigd in Breda. Het pand bestaat uit kantoren, vergaderruimten en een werkplaats voor onderhoud en reparaties aan bussen en vrachtwagens. Het uitgangspunt was om een duurzaam pand neer te zetten met veel aandacht voor arbeidsomstandigheden.

lees verder

Het Wereld Natuur Fonds verhuisde in 2006 naar een gerenoveerd gebouw aan de Driebergseweg in Zeist. Het nieuwe pand was een laboratorium; nu zijn er kantoren en vergaderzalen. WNF heeft op meerdere duurzaamsheidsthema’s goed willen scoren. In het pand zijn, mede dankzij de vele sponsors, veel innovatieve technieken toegepast.

lees verder